Stenen bij Halcyon Hot Springs

18 augustus 2011      Vernon - Halcyon Hot Springs





7 augustus 2011
Amsterdam -
Calgary

8 augustus 2011
Calgary -
Lake Louise
(Banff NP)

9 augustus 2011
Lake Louise
(Banff NP)

10 augustus 2011
Lake Louise
(Banff NP)

11 augustus 2011
Lake Louise -
Jasper NP

12 augustus 2011
Jasper NP

13 augustus 2011
Jasper NP -
Clearwater

14 augustus 2011
Clearwater

15 augustus 2011
Clearwater

16 augustus 2011
Clearwater -
Vernon

17 augustus 2011
Vernon

18 augustus 2011
Vernon -
Halcyon Hot Springs

19 augustus 2011


20 augustus 2011


21 augustus 2011


22 augustus 2011


23 augustus 2011


24 augustus 2011


25 augustus 2011


26 augustus 2011


27 augustus 2011


28 augustus 2011


29 augustus 2011
Calgary

30 augustus 2011
Calgary

31 augustus 2011
Calgary

1-2 september 2011
Calgary -
Amsterdam


Na een stevige handdruk van onze campingbaas cq alcoholist, zijn we vanmorgen vroeg op weg gegaan na Halcyon Hot Springs. We zagen een beetje tegen het rijden op. De afgelopen dagen waren de wegen saai en waren de uiteindelijke campings niet erg leuk. Het doet ons terugdenken aan de reis in Amerika waar we na Yellowstone ook een aantal mindere dagen hebben gehad. Dat werd toen goed gemaakt in het Rocky Mountain NP / Yogi Bear Camping. Het is echter geen saaie dag geworden maar een superdag!

Highway 6 East van Vernon naar Halcyon Hot Springs vonden we een van de mooiste wegen die we hebben gehad. De weg kronkelt eerst door de warme dalen bij Vernon waar veel fruit groeit. Vervolgens rijden we de bergen weer in en zien in de bossen kleine meertjes en snelstromende riviertjes. Uiteindelijk zien we de wit besneeuwde Rockies op de achtergrond. En als verrassing mogen we ook nog met een veerpont oversteken over het Arrow Lake.

Jammer genoeg moest Jort halverwege de rit overgeven. Terwijl Marloes de camper schoonmaakt, zoeken de mannen naar krekels en vergeet Jort dat ie misselijk is. Jort mag vervolgens tijdens het rijden voorin zitten. Wel op twee kussens, anders ziet hij niets. Marloes zit met Niels achterin muziek te luisteren. Zelfs kinderliedjes als "alle eendjes" zorgen voor veel gelach.

Als wij bij Arrow Lake aankomen is de veerboot net vertrokken en moeten we een uurtje wachten. Er is echter voldoende in de buurt te zien. Een stukje verderop is namelijk een soort losplaats voor vrachtwagens met boomstammen. We zien hoe de hele lading zijwaarts van de oplegger wordt gedrukt en vervolgens via een soort rails naar beneden het water in schuift. Daar is vervolgens een sleepbootje bezig om de boomstammen bij elkaar te drukken.


     



De mannen kunnen er uren naar kijken en Marloes komt al ongerust aanlopen met de mededeling dat de veerpont er weer aankomt (duurde vervolgens nog een kwartier :-). Op de veerboot varen is vervolgens ook een belevenis. Allerlei soorten auto's, vrachtwagens en motoren komen er op en worden bekeken door Jort en Niels.


     



Na nog een klein uurtje rijden komen we in Nakusp aan waar we boodschappen doen en waar we lunchen. Het is een verzorgd klein stadje waar een leuke sfeer hangt. Veel anders dan in Clearwater en Vernon. We lunchen aan de boorden van het Upper Arrow Lake waar Jort en Niels al snel een trap ontdekken die in het water doorloopt. Ze eten liever daar hun brood dan bij ons.





Halycon Hot Springs blijkt best een sjiek resort te zijn, waar naast een hotel ook cabins te huur zijn en sinds kort ook een klein RV-park is. Er is nog slechts een plek over en als we die nemen krijgen we korting op de entree voor de Hot Springs (package deal). Het blijkt inderdaad een zeer kleine plek te zijn. De andere plekken zijn niet veel groter, maar hebben wel een picknicktafel en firepit. Er hangt een ontspannen sfeer en je ziet de hele tijd buren met badjassen heen en weer naar de hot springs gaan. Het resort is gelegen in de bossen aan de rand van het meer. Er is dus genoeg avontuur te beleven voor de mannen.


     



De Hot Springs blijken er overigens ook erg mooi uit te zien. 's Middags gaan we gelijk zwemmen. Er zijn trouwens veel kinderen hier en de pool beneden is ook gericht op kinderen met eigen sproeiers en veel ballen in het bad. Dus zeker geen 'bejaardenoord' hier! 's Avonds wil Niels dolgraag nog eens in het donker zwemmen. Dat mag en hij gaat samen met Marloes op pad en komt een uurtje later heerlijk moe thuis. Ze vonden het prachtig, alle lichtjes in bad onder een heldere sterrrenhemel! Jort slaapt dan inmiddels ook bijna en ligt heerlijk te luisteren naar een luisterboek.


     






Aantal kilometers gereden: 240 (1.690 totaal)
Aantal foto's gemaakt: 104 (936 totaal)






Click for Amsterdam, Nederland Forecast
Amsterdam


Click for Calgary, Alberta Forecast Calgary