"Far away in northwestern Montana, hidden from view by clustering mountain peaks, lies an unmapped corner -
  the Crown of the Continent." George Bird Grinnell, 1901


24 augustus 2011      Glacier NP





7 augustus 2011
Amsterdam -
Calgary

8 augustus 2011
Calgary -
Lake Louise
(Banff NP)

9 augustus 2011
Lake Louise
(Banff NP)

10 augustus 2011
Lake Louise
(Banff NP)

11 augustus 2011
Lake Louise -
Jasper NP

12 augustus 2011
Jasper NP

13 augustus 2011
Jasper NP -
Clearwater

14 augustus 2011
Clearwater

15 augustus 2011
Clearwater

16 augustus 2011
Clearwater -
Vernon

17 augustus 2011
Vernon

18 augustus 2011
Vernon -
Halcyon Hot Springs

19 augustus 2011
Halcyon Hot Springs

20 augustus 2011
Halcyon Hot Springs -
Erickson

21 augustus 2011
Erickson -
Whitefish

22 augustus 2011
Whitefish

23 augustus 2011
Whitefish -
St. Mary

24 augustus 2011
Glacier NP

25 augustus 2011


26 augustus 2011


27 augustus 2011


28 augustus 2011


29 augustus 2011
Calgary

30 augustus 2011
Calgary

31 augustus 2011
Calgary

1-2 september 2011
Calgary -
Amsterdam


Dag twee van ons bezoek aan Glacier NP begint vroeg, erg vroeg. Om half zes al. Wij willen graag de sunrise zien bij "Sunrise", de naam zal wel geen toeval zijn. Jort en Niels sliepen deze nacht voor het eerst naast elkaar in bed. Niels slaapt onrustig en als ze samen slapen, wordt Jort daar wakker van. Zo ook vanochtend, ze werden kwart voor vijf wakker, de wekker hebben we voor niets aangezet. We kleden ze snel aan en ze rennen gelijk naar buiten, naar de sterren kijken!

Ik pak de camper snel in en we rijden Glacier NP bij de St. Mary Entrance binnen. We mogen met de camper tot Sunrise komen en Richard probeert snel de juiste plek te vinden. We hadden meer mensen verwacht, we zijn helemaal alleen. Op een paar hertjes in de berm na. Ik ga met Jort en Niels naar de rivier (stenen gooien!) en heb ook hier een goed zicht op de bergen die goud gaan kleuren. Het ziet er allemaal weer zeer indrukwekkend uit. Op de parkeerplaats speelt Jort met zijn eigen schaduw, zo 's ochends vroeg is die natuurlijk enorm!








Zo rond half acht gaat de eerste bus richting Logan Pass en daar passen we gelukkig nog bij in. De jongens krijgen de Priority Seating en dat is voor deze keer wel erg prettig. Het vroege opstaan eist zijn tol en binnen een paar minuten liggen ze allebei te slapen. Pas op de parkeerplaats van Logan Pass worden ze weer wakker. Met nieuwe energie!




En het is koud boven, maar ook ontzettend mooi! Jort begint te klappertanden van de kou. Gelukkig hebben ze wel hun thermoshirts aan. We eten snel wat lekkers en maken de bekende foto bij het Logan Pass bord.




We willen graag naar de Hidden Lake Overlook lopen. Al snel lopen we door de boomgrens en zien 'alpenweiden' vol met bloemen met daarachter de bergtoppen. Helaas zien we geen berggeiten maar wel marmotten. Althans dat denken we. Degenen die we zien lijken net grondeekhoorns. Even later zien we echter exemplaren zo groot als een dikke kat. Ze kruipen onder de boardwalk waarop we lopen en J&N gaan op zoek.




Halverwege vraag ik aan een ranger hoe lang het nog lopen en klimmen is. Ze antwoordt dat de Outlook vandaag en morgen gesloten is i.v.m. onderhoudswerkzaamheden. Ah... vandaar dat we al die mannen met gele helmen en dozen vol gereedschap dezelfde route zien lopen. We besluiten daarom niet verder te lopen dan het pad na de sneeuw. Voor Niels was deze klim ook eigenlijk al lang genoeg. De tocht heeft wel weer hele mooie plaatjes opgeleverd:








     




We nemen de shuttlebus terug en stappen uit bij Sunrift Gorge. We laten ons toch verleiden om naar de waterval bij Barrings Fall te lopen. We hebben J&n gevraagd en ze wilden nog wel. De heenweg ging prima, maar de terugweg (klim) was pittig in de warme zon. En dan is de bus ook net weg en wachten we een uur op de volgende. We eten en drinken alles op wat nog in mijn rugzak zit en rijden uiteindelijk zo rond half drie de camping weer op.

We proberen allemaal even te slapen. Niels en Richard slapen direct, Jort en ik kletsen nog wat en doen een spelletje. Daarna opfrissen in het zwembad en de hottub en toch maar weer uit eten gegaan bij de Two Sisters. We worden ontvangen als stamgasten en om te proosten op deze mooie dag neem ik een Frozen margaritha. Erg lekker en de grote hoeveelheid tequila die erin zit, komt hard aan :-). We slapen allemaal snel in.


Aantal kilometers gereden: 34 (2.582 totaal)
Aantal foto's gemaakt: 193 (1.497 totaal)






Click for Amsterdam, Nederland Forecast
Amsterdam


Click for Calgary, Alberta Forecast Calgary