Reflectie in meer

25 augustus 2011      St. Mary - Waterton Park





7 augustus 2011
Amsterdam -
Calgary

8 augustus 2011
Calgary -
Lake Louise
(Banff NP)

9 augustus 2011
Lake Louise
(Banff NP)

10 augustus 2011
Lake Louise
(Banff NP)

11 augustus 2011
Lake Louise -
Jasper NP

12 augustus 2011
Jasper NP

13 augustus 2011
Jasper NP -
Clearwater

14 augustus 2011
Clearwater

15 augustus 2011
Clearwater

16 augustus 2011
Clearwater -
Vernon

17 augustus 2011
Vernon

18 augustus 2011
Vernon -
Halcyon Hot Springs

19 augustus 2011
Halcyon Hot Springs

20 augustus 2011
Halcyon Hot Springs -
Erickson

21 augustus 2011
Erickson -
Whitefish

22 augustus 2011
Whitefish

23 augustus 2011
Whitefish -
St. Mary

24 augustus 2011
Glacier NP

25 augustus 2011
St. Mary -
Waterton Park

26 augustus 2011


27 augustus 2011


28 augustus 2011


29 augustus 2011
Calgary

30 augustus 2011
Calgary

31 augustus 2011
Calgary

1-2 september 2011
Calgary -
Amsterdam


En dan alweer dag drie in Glacier NP! We nemen de tijd voor uitslapen en een ontbijt met vers fruit, gebakken eitje, kopjes koffie en thee en geroosterde broodjes. Daarna gaan Jort en Niels naar de speeltuin en gaan hoefijzer gooien. Intussen ruimen wij de boel op en pakken in. Ook verzorg ik Richard zijn voet. Een opengekrabde muggenbult is gaan ontsteken op zijn enkel en de plek gaat steeds open aangezien het bandje van de sandaal erlangs schuurt.

Pas om elf uur rijden we de camping af en nemen de ingang bij Many Glacier. Het is hier een komen en gaan van hikers. Het is voor ons niet te doen met twee kinderen, maar wat zijn hier veel prachtige (meerdaagse) wandeltochten te lopen. In de giftshop geven we onze laatste dollars uit en vind ik eindelijk een mooie trui van Glacier NP. Het is een mooie rit en het verbaasd ons dat je er weinig over leest.





We rijden weer terug en een halfuurtje later zijn we al bij de grensovergang. Een vriendelijke man stelt de gebruikelijke vragen en haalt onze groene waiverpapiertjes weer uit de paspoorten. Stempeltje erbij en we rijden Canada weer in. Vlak na de grens hebben we een mooi zicht over Waterton NP, het Canadese deel van Glacier NP.




Niet veel later rijden we de camping op. Midden in het centrum van Waterton Lakes en bij het prachtige meer. Het is hier weer erg warm zo midden op de middag. Daar is rekening meegehouden, want wat ligt er 100 meter buiten de camping? Deze mooie (water)speeltuin. Niels gilt het uit van plezier en Jort heeft gelijk contact met een ander jongetje en ze spuiten elkaar zoveel mogelijk nat. Weg is de warmte! Daarna nog even stenen gooien; het blijft mooi werk!






Na het eten krijgt Richard steeds meer last van zijn ontsteking. Voet is dik en de ontsteking zit nu bijna halverwege zijn onderbeen. Tijd voor aktie dus. Ik vraag aan de receptie of er ook een eerste hulp post is en ze pakt gelijk de portofoon. Dokter komt eraan...Echt binnen een minuut staat er een ambulance en een auto van de brandweer inclusief vier man personeel. Alle kinderen van de camping komen aanrennen. De dokter inspecteert de wond en adviseert naar het ziekenhuis te gaan. We mogen eventueel wachten tot morgen, maar dat zie ik niet zitten. Richard begint namelijk ook koorts te krijgen. Ik heb geen zin om midden in de nacht 50 km te rijden naar een ziekenhuis. We pakken dus weer in en rijden rustig naar het ziekenhuis in Cardston. De kinderen zijn door het dolle heen en vinden het een spannend avontuur. De foto van de ambulance moest beslist in Jort zijn fotoboek komen :-)


     

Bij de ER aangekomen worden de papieren in orde gemaakt. De patient krijgt een polsbandje om en dan wachten we best lang. Als we aan de beurt zijn, wordt de wond schoongemaakt, ingesmeerd met zalf en grote pleisters geplakt. Richard krijgt voor een paar dagen antibiotica, pijnstillers en pleisters mee. Met een recept kunnen we bij de apotheek (ook weer 50 km verderop) overmorgen de resterende pillen halen.

Na het betalen van 850 dollar (ik bel voor de zekerheid nog even met de collega's van Eurocross) kunnen we weer naar huis. Advies: zoveel mogelijk met de voet omhoog i.v.m. de zwelling en als het na twee dagen niet beter gaat, dan terugkomen of naar andere hulppost gaan. We hopen dat dat niet nodig is!

Na een nachtelijke rit komen we weer op de camping aan en genieten wederom van de melkweg en de vele duizenden sterren.



Aantal kilometers gereden: 256 (2.804 totaal)
Aantal foto's gemaakt: 88 (1.392 totaal)






Click for Amsterdam, Nederland Forecast
Amsterdam


Click for Calgary, Alberta Forecast Calgary