Tipi's in Blackfeet Indian Reservation

23 augustus 2011      Whitefish - St. Mary





7 augustus 2011
Amsterdam -
Calgary

8 augustus 2011
Calgary -
Lake Louise
(Banff NP)

9 augustus 2011
Lake Louise
(Banff NP)

10 augustus 2011
Lake Louise
(Banff NP)

11 augustus 2011
Lake Louise -
Jasper NP

12 augustus 2011
Jasper NP

13 augustus 2011
Jasper NP -
Clearwater

14 augustus 2011
Clearwater

15 augustus 2011
Clearwater

16 augustus 2011
Clearwater -
Vernon

17 augustus 2011
Vernon

18 augustus 2011
Vernon -
Halcyon Hot Springs

19 augustus 2011
Halcyon Hot Springs

20 augustus 2011
Halcyon Hot Springs -
Erickson

21 augustus 2011
Erickson -
Whitefish

22 augustus 2011
Whitefish

23 augustus 2011
Whitefish -
St. Mary

24 augustus 2011


25 augustus 2011


26 augustus 2011


27 augustus 2011


28 augustus 2011


29 augustus 2011
Calgary

30 augustus 2011
Calgary

31 augustus 2011
Calgary

1-2 september 2011
Calgary -
Amsterdam


Eindelijk stond vandaag Glacier NP op het programma. Toen we de vorige keer in Amerika waren, wilden we dit park ook graag bezoeken. We moesten er toen teveel kilometers voor maken, erg leuk dus dat we het nu goed konden combineren. En het heeft ons zeker niet teleurgesteld!




We bezoeken vandaag de West Entrance. Al snel nadat we de camper hebben geparkeerd, kunnen we instappen in de shuttlebus die ons via de Going-to-the-sun-road naar Avalanche Creek brengt. Vanaf de parkeerplaats van Avalanche Creek lopen we gelijk naar de rivier. Ook vandaag hebben J&N niet een, maar wel tientallen stenen "verlegd in een rivier op aarde". Kleine steentjes zijn aardig, maar de grote, daar hebben we veel meer lol van! Hoe groter hoe beter!


         Richard speelt ook met de stenen.


Daarna lopen we naar de overkant van de parkeerplaats waar de Trail of the Cedars begint. Een kleine loop van ongeveer 2 kilometer over een boardwalk. Prima voor ons. Normaal loop je daar zo even door heen, wij staan overal stil, boomstammen worden beklommen en als we er in passen doen we dat ook :-).


     


Halverwege de loop kom je bij een mooie kloof. Hier wordt het al wat drukker met bezoekers. Hoewel het vandaag een rustige dag was vertelde de ranger.


     



Daarna terug met de bus en op weg naar onze volgende overnachtingsplaats in St. Mary. We rijden langs de onderkant van het park. Dat is het smalste gedeelte van de Rockies waar we vrij vlot doorheen zijn. We passeren weer veel treinen, de ene keer ver onder je waar ze langs de rivier rijden, even later zitten ze boven je waar ze strak langs een berghelling rijden. Het blijft mooi te zien. Als je uit de Rockies komt, zit je binnen een paar kilometer op de prairie. Een heel ander gezicht. Vrij vlakke velden met daarachter de rockies die vanuit het niets opstijgen. Het is weer heel rustig op de weg en we vragen ons af waar al die bezoekers zijn die dit park bezoeken. Het moeten er echt heel veel zijn!

Zo rond vijf uur komen we aan op de KOA camping. Op het eerste gezicht vinden we het maar een kale boel. Het waait ook ontzettend met een frisse wind. Het heeft wel iets - minder extreem - van de pampas in Chili. We duiken maar het zwembad in. Het grote bad is echt ijskoud, dus bubbelen we een half uurtje in de hete hottub. Richard had gelijk contact met de buurmannen. Ze werken al maanden aan de Going to the Sun road en ze vinden het park mooier dan Yellowstone NP. Als we vragen waar we lekker kunnen eten, verwijzen ze ons naar de Two Sisters in Babb. We zijn wel toe aan een lekker maaltje. Als we aankomen is de parkeerplaats overvol en ze hebben geen plaats voor ons. Als we buiten willen wachten, dan kan dat. Even later kunnen we al aan tafel. Er hangt een leuk sfeertje en aan de muur hangt van alles, opblaaskoeien, gebedsvlaggen uit Tibet, nummerplaten etc.



We bestellen nachos vooraf en smikkelen de schaal echt helemaal leeg, zo lekker. Niels krijgt ook nachos en Jort patat. Ik ga voor cajun-kip en Richard voor vlees. We eten ons buikje rond en genieten van een ontspannen avondje uit!

Terug op de camping sta ik nog een tijdje naar de sterrenhemel te kijken. Weer zie ik tienduizenden heldere sterren en weer dacht ik de 'milkyway' te herkennen. Zo bijzonder!




Aantal kilometers gereden: 268 (2.548 totaal)
Aantal foto's gemaakt: 139 (1.304 totaal)






Click for Amsterdam, Nederland Forecast
Amsterdam


Click for Calgary, Alberta Forecast Calgary