Hostel St Briavels

2 mei 2010     Bath - St Briavels





29 april 2010
Itens -
Duinkerken

30 april 2010
Duinkerken -
Dover - Bath

1 mei 2010
Bath

2 mei 2010
Bath -
St Briavels

3 mei 2010
St Briavels -
Ross-on-Wye

4 mei 2010
Ross-on-Wye

5 mei 2010
Ross-on-Wye

6 mei 2010
Ross-on-Wye -
Maidenhead

7 mei 2010
Maidenhead

8 mei 2010
Maidenhead -
Canterbury

9 mei 2010
Canterbury -
Itens


Vandaag een regenachtige dag hier. We waren van plan om naar Stonehenge te gaan maar met dit weer hebben we er niet veel zin in. Jort en Niels zullen ook wel niet begrijpen waarom we in de stromende regen naar een stel rotsen moeten kijken.

We zijn daarom maar wat gaan touren. Eerst even naar een supermarkt waar we een paar autootjes en spelletjes hebben gekocht. Daarna richting ons slaapplaats gereden. Een beetje een omweg omdat de adresaanduiding onduidelijk was. Om een uur of twee waren we in Sint Briavels. We slapen in een kasteel vannacht en we gingen er vanuit dat we wel in het kasteel konden rondlopen en wat spelletjes kunnen spelen. Dat viel tegen, het kasteel is pas om 17.00 uur open. Blijkbaar willen ze voorkomen dat toeristen ook het kasteel inlopen en rondkijken. We kijken alvast wat rond. Het is een oud kasteel uit ongeveer 1400 met een slotgracht die nu dichtgegooid is.





Om de tijd te verdrijven gaan we naar een plaatselijke kroeg waar we heerlijk eten en ook nog tussen de andere bezoekers spelletjes spelen.

01


Daarna lopen we weer naar het kasteel. Het is nog geen vijf uur maar de kasteeltuin is goed te gebruiken om verstoppertje te spelen. Ook andere gasten beginnen te arriveren en wachten tot het vijf uur is.




We slapen vannacht in Isodoras chamber. Vast een prinses uit lang vervlogen tijden. Het uitzicht door de glas in lood ramen is mooi over de landerijen. Na onze spullen in de kamer te hebben gezet gaan Jort en Niels natuurlijk het hele kasteel door. De oude kasteelplanken kraken onder je voeten als je loopt en de ene na de andere kamer wordt ontdekt. Ook een kamer met ridderkleren etc. Dat vinden Jort en Niels erg leuk en beginnen gelijk te zwaardvechten.



Later op de kamer hebben we brood gegeten en na een spelletje of wat gaan Jort en Niels op bed. Wij lezen nog wat en drinken een biertje....