River Wye (The view from Symonds Yat rock)

3 mei 2010     St Briavels - Ross-on-Wye





29 april 2010
Itens -
Duinkerken

30 april 2010
Duinkerken -
Dover - Bath

1 mei 2010
Bath

2 mei 2010
Bath -
St Briavels

3 mei 2010
St Briavels -
Ross-on-Wye

4 mei 2010
Ross-on-Wye

5 mei 2010
Ross-on-Wye

6 mei 2010
Ross-on-Wye -
Maidenhead

7 mei 2010
Maidenhead

8 mei 2010
Maidenhead -
Canterbury

9 mei 2010
Canterbury -
Itens


Vannacht hebben we heerlijk geslapen in het kasteel. Het ontbijt zat bij de prijs inbegrepen, dus rond half acht zaten we aan de ontbijttafel in een mooie zaal van het kasteel. Heerlijk ontbijt met geroosterd brood en natuurlijk kon je ook kiezen voor gebakken aardappels, tomaten, worstjes en scrambeld eggs. Jort, Niels en ik hielden het bij geroosterd brood en chocoladecrossaints. Richard ging wel voor de 'warme hap'. Daarna gingen Jort en Niels zich verkleden met ridderspul in de 'chapel'. Erg leuk om eens in een echt kasteel te slapen! Al die kamers, hoge ramen, dikke muren, prachtig mooi. Onvoorstelbaar dat er in 1400 n Chr. ook al mensen woonden.






Nadat we de spullen ingepakt hadden, zo rond half tien, zijn we op weg gegaan. Gelijk gestopt bij de plaatselijke speeltuin. Konden J&N even hun overtollige energie kwijt. Om tien uur waren we bij de Clearwell Caves. Zo'n 5 kilometer verderop. In deze Caves konden we zien hoe het er vroeger in de mijnen eraan toe ging. De rails naar beneden was nog goed zichtbaar en ook de bekende karretjes waren er nog. Niels kent deze karretjes van de film Sneeuwitje en zong de hele tijd het bijbehorende liedje. Jort vond het bijna te eng om zo onder de grond te lopen en was bang dat de stenen naar beneden zouden komen. We mochten ook nog even een ritje maken in een dieselwagonnetje. In het bijbehorende cafe hebben we naderhand koffie gedronken.





Inmiddels was het een uur of twaalf geworden en zijn we een paar kilometer verderop gestopt bij een stoomtreintje. Dit treintje reed deed 9 minuten over zijn route. Bij het laatste station was een picknickplaats en een overdekte speelplaats. Hier hebben we gepicknicked. Vervolgens weer met de trein naar beneden, waar ze een hele grote klimtoestellen in de bomen hadden gemaakt. Via hangbruggen kwam je steeds in een ander huisje en kon je met een hele grote glijbaan naar beneden. Superleuk natuurlijk! Verder hadden ze bij het begin van het station een huis gemaakt met allemaal verborgen kamers. Een soort doolhof in een huis. Overal trapjes en gangen. Erg leuk gedaan.



Daarna vonden we het wel tijd om naar ons hostel te gaan. Het hostel waar we drie nachten gaan verblijven. De weg ernaar toe was weer spannend. Het was meer een weg voor een jeep of 4WD. Om hier te kunnen komen, neem je een 3 km lange weg via een pad steil omhoog, waar net 1 auto langs kan. Je mag het pad ook alleen gebruiken als je naar dit hostel gaat. Het hostel ligt dan ook prachtig, je hoort alleen maar vogels etc. Ook al een hertje langs de kant van de weg gezien. Het is weer een heel oud statig gebouw, naast een begraafplaats met vervallen grafstenen en een kleine kerk, midden in de middle of nowhere. Pas om 17.00 ging de receptie open en konden we pas in checken. De keuken en toiletten waren gelukkig wel open en hier konden we dus even wachten.





We hebben een kamer in een aangrenzend gebouw. Dit is voor ons wel een uitkomst, aangezien het hoofdgebouw de hele dag op slot zit en elke dag om vijf uur pas open gaat. Nu we in het andere gebouw zitten, kunnen we dus overdag wel bij onze spullen komen en gebruik maken van onze kamer om te lezen of te spelen.

Richard en ik hebben vanavond heerlijk Indiaas gegeten en Jort en Niels hebben pannenkoeken gehad. Na het eten even douchen en sinds zeven uur liggen ze al heerlijk te slapen. Allebei bovenin het stapelbed (2 stapelbedden per kamer).

010302