6 mei 2010     Maidenhead





29 april 2010
Itens -
Duinkerken

30 april 2010
Duinkerken -
Dover - Bath

1 mei 2010
Bath

2 mei 2010
Bath -
St Briavels

3 mei 2010
St Briavels -
Ross-on-Wye

4 mei 2010
Ross-on-Wye

5 mei 2010
Ross-on-Wye

6 mei 2010
Ross-on-Wye -
Maidenhead

7 mei 2010
Maidenhead

8 mei 2010
Maidenhead -
Canterbury

9 mei 2010
Canterbury -
Itens


Vandaag voor Jort en Niels het hoogtepunt van de reis. We gaan naar legoland. Ze hebben er zo zin in dat ze erg onrustig zijn. Nou ja, hoort er bij en was te verwachten. Het is ongeveer een rit van drie uur. Omdat we wat laat zijn vertrokken en de pauze aan de snelweg (met allemaal winkels en restaurants) wat lang duurde, zijn we pas rond half een in het park. De drukte valt gelukkig mee al moeten we voor sommige attracties wel een half uur of langer wachten. Dat laatste doen we maar niet.

Als een van de eerste dingen gaan we naar het 4D-theater. Jort heeft het er al tijden over dat hij als eerste naar die film wil. Blijkbaar heeft ie er op internet iets over gelezen. We hadden verwacht dat we erg vroeg in de rij moesten gaan staan om aan de beurt te komen. Dat viel flink mee. Omdat we een half uur te vroeg waren konden we zo aanschuiven bij de film die daarvoor begon. We krijgen allemaal een bril op en ervaren 3D aangevuld met wind- en watereffecten. Erg leuk allemaal en vooral Niels lijkt zijn lol niet op te kunnen. Hij is bijna de gehele film (20 minuten) bezig om de 3D effecten te "pakken". Het is dan ook erg knap gemaakt.

Omdat het niet zo druk is zien we daarna gelijk nog een film. Na de film gaan we in een soort wildwaterbaan in een klein bootje. Ik met Niels en Marloes met Jort. We worden behoorlijk nat maar dat droogt wel weer. Het begint langzaam aan rustiger te worden in het park en we kunnen de meeste ritjes in de zweefmolen en andere apparaten doen zonder te wachten. We blijven dan ook maar totdat het park om vijf uur dicht gaat.



Dat is eigenlijk wat te laat. We komen in de file het park uit en komen pas rond halfzeven in het hotel aan. De buitenkant oogt niet veelbelovend maar binnen is alles erg luxe. Het is behoorlijk druk met veel zakenlui. Onze kamer ziet er keurig uit. Het is eigelijk een tweepersoonskamer met daarbij twee losse bedden geschoven. Toch is er nog ruimte genoeg. Jort en Niels zijn uitgeput. Ze willen nog zwemmen maar daarvoor is het inmiddels veel te laat. Ze slapen pas vlak voor negenen. Omdat wij nog geen eten hebben gehad hebben we wat lekkers uitgezocht uit de menukaart van de roomservice. Enige luxe op z'n tijd moet kunnen.