Welsh Bicknor Youth Hostel (Ross-on-Wye)

4 mei 2010     Ross-on-Wye





29 april 2010
Itens -
Duinkerken

30 april 2010
Duinkerken -
Dover - Bath

1 mei 2010
Bath

2 mei 2010
Bath -
St Briavels

3 mei 2010
St Briavels -
Ross-on-Wye

4 mei 2010
Ross-on-Wye

5 mei 2010
Ross-on-Wye

6 mei 2010
Ross-on-Wye -
Maidenhead

7 mei 2010
Maidenhead

8 mei 2010
Maidenhead -
Canterbury

9 mei 2010
Canterbury -
Itens

Tijd om de was te doen. We hadden maar bescheiden koffers mee en daarom zullen we tussendoor een keer de was moeten doen. Ons hostel heeft geen wasmachine dus gaan we in de stad op zoek naar een plek waar we de was kunnen doen. In Ross-on-Wye is er een. We droppen de was daar en kunnen het na zo'n anderhalf uur weer ophalen. In de tussentijd doen we even boodschappen en gaan in het heerlijke zonnetje zitten. Het is vandaag lekker warm.

Op de terugweg gaan we langs Goodrich Castle. Een mooi oud kasteel waar niet al te veel meer van over is. Jort heeft niet al teveel zin maar wat levendige verhalen over ridders en vijanden maken het allemaal weer interessant.



Na een tijdje hebben Jort en Niels het wel gezien en gaat Marloes met ze een ijsje eten. Ik mag nog even ronddwalen. Nog even wat gedronken en daarna weer na het hostel. De weg er naar toe lijkt een stuk korter dan gisteren maar is nog steeds avontuurlijk met een kleine kilometer onverharde weg van zo'n twee meter breed en steil naar beneden. Vanmiddag ga ik op avontuur met de jongens maar eerst eten we heerlijk op het terras in het zonnetje.



Daarna gaan de mannen een stuk langs de rivier lopen en gooien alle stokken erin die we kunnen vinden. Dan vinden we een hele oude brug over de rivier die deels kapot is. We durven er toch overheen te gaan. Papa voorop, de jongens volgen op gepaste afstand. We lopen aan de andere kant van de rivier weer terug over een pad dat bijna niet meer gebruikt wordt. Vlak langs de rivier en onder bomen door die omgevallen zijn. Dan zien we het hostel aan de andere kant van de rivier en roepen mama. Die hoort ons jammer genoeg niet. Nog verder op ligt een voetbalveld. Dat komt mooi uit want we lopen de hele tijd al met een bal. We gaan voetballen en de jongens winnen allebij goud (paardebloem). Ik win zilver (margrietje).



Terug moeten we weer over de oude brug en daarachter vinden we nog een oude tunnel. Het lijkt of er vroeger een weg heeft gelopen onder de tunnel en over de brug naar de fabrieken daarachter. We lopen een stukje de tunnel in. De echo doet het hier erg goed. Het is erg donker en de jongens vinden het wat te avontuurlijk. We gaan daarom maar terug naar het hostel.



De jongens mogen nog even tv kijken en gaan daarna naar bed. Wij zitten daarna nog op het terras en kijken over de rivier. Na wat lezen gaan we ook op bed.